Kategoriarkiv: Nyheter

T38 åter i vinteride

Lördagen den 23 oktober torrsattes T38 i Mtb-hallen på Lindholmen. Vi hade stor tur med vädret och vattnet var ovanligt högt. Nu börjar planeringen av vinterns arbeten. Framför allt ett byte av samtliga lager i axelbärarna vilka trilskades tidigare i år, så vi fick ställa in all verksamhet under sommaren. Vi spottar nu i nävarna och siktar på en bättre säsong 2022.
Foto: Thomas Chevrell

T38 åter i Örlogshamnen

Lördagen den 18 september fick vi hjälp av Sjöräddningssällskapet, Hasslö, med bogsering av T38 från Marinmuseum till Örlogshamnen. Trots lite kulet väder och emellanåt blåst kom vi tryggt på plats vid Mtb-hallen. Nu återstår förberedelser inför torrsättning och vinterns arbeten.
Foto: Thomas Chevrell.

T38 åter i vattnet

Lördagen den 19 juni på förmiddagen fick äntligen T38 känna på sitt rätta element efter att ha varit instängd i Mtb-hallen i ca ett och ett halvt år.  Sjösättningen gick utan anmärkning och kl 1000 kunde T38 förtöjas vid Wasaskjulet i Örlogshamnen. Det var svag vind, platt vatten, solsken och ca 25 grader i skuggan, därför förbrukades mycket Ramlösa.
Efter förtöjning påbörjades ombordtagning av bensintankarna som vi denna gång fick lyfta ombord för handkraft och med hjälp av kanonen som kran.

Foto: Anders Ekenberg