Kategoriarkiv: Nyheter

E-postadresser till medlemmar

Efter ett medlemsutskick med e-post till alla medlemmar 2008-12-14 fick vi felmeddelande för ett 10-tal på grund av felaktiga adresser, och för några p g a brevlådan full. Om du inte fick detta meddelande var vänlig maila rätt adress till info@t38.se! För närvarande har endast ca 60 % av medlemmarna meddelat sina e-postadresser men vi vill gärna att fler hör av sig och lämnar sina adresser. Till alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

T38 till ”vintervila”

T38 torrsattes den 17 september på slipen i Mtb-hallen på Lindholmen. Årets mtb-säsong är nu avslutad för T38-as del. Nu vidtar reparationer och underhållsarbeten. Trots ett par haverier, som beror på normal förslitning av den ”gamla damen” så blev det i alla fall sju händelserika gångdagar under sommaren. Lördagen den 13 september hade vi visning av T38 för Flottans Män Västerviks sångarlag, som sedan på söndagen hade uppträdande med båtsman Humbla (alias Christer Warfinge) på Marinmuseum. Ett glatt och trevligt gäng! Ett stort tack till alla som medverkat under den gångna sommaren!

Sail-helgen 2-3 aug

Lördagen den 2/8 skulle T38 ha ett kör för företagsmedlemmen Tranås Taxi. Det började mycket bra, men efter losskastning på andra turen inträffade ett nytt haveri på T38, denna gång var det problem med SB trycklager. Gästerna fick i alla fall transport till Drottningskär, där visning och lunch var ordnad. Något snopet, men på en gammal mtb kan allt hända. Söndagen den 3/8 var planerad familjedag för T38 besättning. Tyvärr kunde T38 inte köra, men lyckligtvis fanns ”reservdelsbåten T56” (FC T56 komm) i Karlskrona och vi kunde enligt plan genomföra dagen med henne, det blev två turer. Dessutom fick T56 visa upp sig bland de besökande fartygen vid Sail Karlskrona. Stort jubel bland de besökande längs kajerna! Ett stort tack till Mikael Holm, Hans Arwidsson och Per Assarsson på T56, för att vi kunde genomföra söndagens evenemang! Bilder från mötet med T56 den 26/7 samt från familjedagen finns nu inlagda under Fotoalbum.

T56 i Karlskrona

T38 mötte lördagen den 26/7 ”systerfartyget” T56 vid Klotet och gick med henne in till Karlskrona. T56 förtöjde i Örlogshamnen vid 17-tiden, därefter samlades besättningarna i Galjonslunden på Lindholmen för en gemensam skeppsafton. Vädret var verkligen med oss, strålande sol, mycket varmt och dessutom en trevlig stämning. T56 kvarligger i Karlskrona till den 14 augusti då hon åter går norrut. Söndagen den 3/8 deltar T56 vid T38 familjedag, då båda båtarna utgår från Marinmuseum under förmiddagen.

Medlemsdagen 29 juni

Söndagen den 29 juni genomfördes T38 Vänners medlemsdag i samband med Nostaliga Festival och Marinmuseums veteranbåtsdag på Stumholmen i Karlskrona. I år anslöt endast 35 medlemmar före utsatt tid kl 1130. Kan det ha varit de mörka moln som sytes över Karlskrona på morgonen som avskräckte? De flesta av dessa medlemmar fick en åktur under förmiddagen då vädret blev allt bättre. Däremot tvingades vi tyvärr avbryta körningarna efter tre turer på grund av varmgång i ett trycklager på T38. Vi beklagar att några medlemmar sedan inte fick åka, men hoppas att ni har förståelse för att sådant kan inträffa på en ”gammal dam”, T38 fyller förresten 57 år den 17 juli. T38-sekretariat på Bremön hade däremot besök av många intresserade blivande medlemmar, liksom vid visningen på eftermiddagen. Det blev i alla fall en trevlig medlemsdag! Några foton, tagna av Per-Axel Uhlin, finns nu inlagda under Fotoalbum.

Medlemsdag 29 juni

Söndagen den 29 juni har T38 Vänner traditionsenlig medlemsdag i samband med Nostaliga Festival och Marinmuseums veteranbåtsdag på Stumholmen i Karlskrona. Bokning av åktur på minsveparen Bremön från kl 0900. Alla medlemmar hjärtligt välkomna, men glöm inte medlemskortet! Lördagen den 28 juni kl 1000-1500 har T38 visning för allmänheten vid kaj. Välkomna till förtöjningsplatsen på Marinmuseums östra sida!

T38 Info maj

Medlemsbladet, T38 Info maj, är nu på väg med post till alla medlemmar. Förutom infobadet bifogas även aktuell medlemsmatrikel och de reviderade stadgarna. Notera särskilt info om medlemsdagen den 29 juni! T38 ligger nu förtöjd vid Marinmuseum och kan beskådas från kajen på museets östra sida.

Provtur och Marindag

T38 genomförde den 23 maj en provtur med gott resultat. Lördagen den 24 maj deltog T38 vid Marinens dag i Örlogshamnen, Karlskrona, och gjorde bl a på eftermiddagen ett uppvisningskör syd Lindholmen. Kommentar från kajen: T38 var den häftigaste båten på Marindagen. Mer info kommer till alla medlemmar under nästa vecka (22), med ytterligare lägesrapport om det något försenade medlemsbladet.